Forsiden > Medlemmer > Team Viltoft vinder Sopot Qualifier (Polen, gr3)
Team Viltoft vinder Sopot Qualifier (Polen, gr3)
27.8.2006
Flere billeder:  1 2 3 
Efter en spændende finale, der måtte ud i fem sejladser, lykkedes det Team Viltoft at besejre den lokale Przemek Tarnacki i weekendens grade 3 qualifier til Sopot grade 1, 30 aug til 3 sep.

I 4-8 m/s og fralandsvind sprang vinden meget som man ser det i Skovshoved. Oftest var det vigtigere at følge trykkene frem for forgæves at forsøge at holde konkurrenten. Det lykkedes vi godt med, men vi måtte alligevel ud i fem sejladser - det var ret svære forhold.

Stævnet blev sejlet i Diamant 3000, som er den gamle Dynamic 3000, og som nu bygges i Polen. Båden er glimrende til match race. Det er en velsejlende 80er-båd med masser af trimmuligheder. Den relativt store spiler og bakstagene giver en del at lave for en fire-mands besætning, både manøvremæssigt men også trimmæssigt. Især i den meget skiftende vind, vi oplevede. Man skal virkelig være over alle halene hele tiden, for selv små ændringer i trimmet kan have meget stor indflydelse på farten.

Sopot (tæt ved Gdansk) er et fremragende sted at sejle match race. Det er lige rundt om en pynt fra industrihavnen, så landskabet er præget af bakker og skove. Man har bygget en 250 m lang mole ud i vandet, som tillader tilskuere at komme helt tæt på begivenhederne uanset vindretning. Hvor molen starter, ligger Copacabana Beach Club, hvor race office og hele den sociale side af stævnet er. Her føler man sig nærmere hensat til Caraibien, frem for en polsk badestrand.

D. 30 aug starter grade 1-stævnet, hvor også Peter Wibroe skal med. Her rykker centeret endnu et gear op, bl.a. med masser af pressedækning og tv-kameraer på vandet. Vi glæder os og føler os godt forberedt på næste uges udfordringer.

Rasmus Viltoft, Peter Langen, Svend Jørgensen og Anders Lassen
Send til ven       Print artikel       Tilbage til toppen   
> Vis kun Centerartikler
> Vis kun generelle artikler
> Vis alle artikler